Wat zit er in mijn handtas?

Een vrouwentas zit altijd vol met van alles en nog wat. En des te groter de tas wordt, des te meer spullen er automatisch in lijken te komen. Zelf heb ik een ‘werktas’ en een ‘weekendtas’. Dit is meer een uit nood geboren situatie. Mijn werktas heeft namelijk ijzeren handvatten, en dat werkt totaal niet handig met boodschappen doen, winkelen, of meer dan vijf minuten wandelen.

Dit vind je als je mijn (Mariska’s) tas op zijn kop kiepert:

 • Twee telefoons. Een van mijn werk, een privé.
 • Een notitieboekje, doordeweeks mijn zakelijke – grijze – notitieboek en in het weekend mijn roze privéboekje.
 • Een of twee goede pennen. Ik houd van mooie pennen, en trakteer mezelf graag eens in de zoveel tijd op een nieuwe Waterman of Parker.
 • Oh getver, wat kan ik gruwelen van de band van een roltrap, of openbare deuren. Ik wrijf dan ook graag wat desinfect over mijn handen.
 • Een rolmaat. Ja, hier wordt vaak om gelachen. Maar hij wordt maar al te gretig gebruikt door mijzelf en door collega’s. Weet je hóe handig het is om even op te meten hoe hoog die leuke stoel is, of hoe breed de foto moet zijn die je aan het bestellen bent?
 • Ik weet niet wat het is met die dingen, maar die rollen standaard uit mijn tas. Behalve als ik ze nodig heb, dan zijn ze nergens te vinden.
 • Mijn portemonnee. Ik heb een grote zwarte, waar vaak een ton aan bonnetjes, pasjes, koopzegels en andere zegels – die ik nooit spaar – in zit.
 • Een sleutelbos.
 • Fishermans Friend. Mijn verslaving. Ik kan zo een pakje op een dag weg eten als ik ze op mijn bureau leg. Dat doe ik dus maar niet…
 • Labello kersen <3.
 • Een haarklem of een elasktiekje, of allebei.
 • Parfum, ik heb al een tijdje een luchtje van Zara erin zitten. Deze is heerlijk om aan het einde van de werkdag even op te spuiten. Helemaal klaar voor de avond!

Ik ben benieuwd, zit er een ‘vreemd’ item in jouw handtas en zo ja: wat is het? Deel het in een reactie!

Geef een reactie

CommentLuv badge