Wat ik niet gebruikt heb in mijn kraamtijd (en daarna)

Eerder schreef ik een artikel over musthaves in je kraamtijd en daarna, en vandaag deel ik de spullen met je die ik niet of nauwelijks gebruikt heb en waarvan ik blij ben dat ik ze nog niet gekocht had van te voren.

Meerdere omslagdoeken

Ik had meerdere omslagdoeken gekocht, maar heb er nooit meer dan 1 gebruikt. Ik gebruik hem eigenlijk alleen als mijn zoon onder de douche mee is geweest en op het consultatiebureau. Ik had verwacht dat hij in huis hem ook om zou hebben als hij mee ging naar beneden bijvoorbeeld, maar dat was nooit het geval (het was wel 32 graden toen hij geboren werd, dus de eerste week was het absoluut niet nodig qua warmte).

Babyfoon met camera

We hebben heel lang getwijfeld of we een babyfoon met camera wilden. Uiteindelijk ben ik blij dat we het niet gedaan hebben. Sterker nog: de gewone babyfoon gebruiken we nauwelijks. Onze zoon slaapt meestal vrij snel, en slaapt dan ook redelijk door. In het begin hadden we de babyfoon naast ons bed in de nacht, maar gezien zijn slaapkamer aan onze kamer grenst hebben we hem na een tijdje maar beneden laten staan. Je hoort hem echt wel als hij wakker is en ik werd er alleen maar onrustig van als ik elk kuchje hoorde. Nu gebruiken we hem alleen overdag nog.

Te veel kleertjes in maatje 50

Mijn kindje was 55 centimeter en ruim 4 kilo toen hij geboren werd. Maatje 50 was op dag 1 al een hoogwaterbroek, en dus konden al die leuke pakjes direct op marktplaats. Bij een eventuele volgende baby koop ik meer in maar 56, en een enkel pakje maat 50 (nu was dat andersom 😐 ). Mocht het nodig zijn om toch maat 50 te hebben vinden de oma’s en tante’s het vaak maar al te leuk om een pakje te scoren voor je.

Inbakerdoek

Ik was er heilig van overtuigd dat ik die nodig ging hebben. Waarom ik hem nog niet had gekocht weet ik zelf ook niet meer, maar achteraf is dat maar goed ook. Onze zoon wilt namelijk helemaal niet strak ingepakt liggen. Hij slaapt nu in een normale slaapzak en in zijn slaap wappert hij met zijn handen maar maakt zichzelf niet wakker. Helemaal prima dus. Je weet nooit van te voren wat jouw kindje fijn vindt dus ook niet wat je hiervoor nodig hebt. Ik had 1 gewoon slaapzakje en pyjama’s met een deken voor hem klaarliggen toen hij geboren werd. Als dan blijkt dat je kindje het wel fijn vindt om ingebakerd te worden kun je er altijd nog één halen/online bestellen.

Spenen

Ik heb veel spenen in huis liggen maar er is nog nooit een speen langer dan 5 seconden in de mond van mijn baby blijven zitten. Miskoop nr. 1 dus… Aan 1 of 2 spenen heb je genoeg, mocht je kindje wel spenen inhouden heb je daar voor de eerste tijd voldoende aan. Anders heb je dus net als ik een huis vol spenen, voor jan met de korte achternaam.

 

Dingen die je wel nodig hebt maar waarvan ik blij ben dat ik ze nog niet van te voren had gekocht:

Een flessenset

Ik wilde heel graag borstvoeding geven, maar toen ik over moest op de fles had mijn kraamverzorgster (de schat!) een fles bij zich voor ons zodat we konden kijken of onze baby die speen goed pakte. Dat was een Dr Browns fles met speciaal ventiel en vanaf dat allereerste moment hebben we die fles gebruikt. Ik had van te voren nooit dat merk gekocht en dan had ik dus flesjes voor niets gekocht. Mocht je kraamverzorgster niet de flesjes kunnen verzorgen zit er in de gratis pakketten die je kunt aanvragen altijd al een flesje om mee te beginnen.

Een borstkolf / kunstvoeding

Bij mij is de voeding totaal anders gelopen dan gehoopt. Ik heb meerdere keren op het punt gestaan om tijdens mijn zwangerschap alvast een borstkolf te kopen, maar gelukkig heb ik dit niet gedaan. Het is toch een grote aankoop en als dan blijkt dat je geen borstvoeding kan blijven geven is dat toch erg zonde. Tegenwoordig kun je online vandaag bestellen en morgen in huis hebben, en kunstvoeding kun je in de supermarkt ook in de avond en op zondag kopen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat wij gratis een borstkolf mochten gebruiken in de week met de kraamverzorgster, wat voor mij wel een fijne gedachte was. We konden er dan een bestellen die dan binnen was voordat zij (en dus de kolf) weer weg waren.

Heb jij spullen gekocht die je achteraf helemaal niet nodig had? Laat het me weten bij de comments.

 

Geef een reactie

CommentLuv badge