Waarom W&G de leukste serie ooit is

Wij hebben één serie die ver boven de rest uitsteekt als je het hebt over favoriete series: Will and Grace. We kunnen er geen genoeg van krijgen en hebben de complete DVD box waarschijnlijk al 5 keer van voor tot achter gekeken. Het is zo erg dat Mariska bijna alle teksten uit haar hoofd kent. Maar we lachen er nog elke keer om, tot buikpijn aan toe. Dit is waarom W&G de beste serie ooit is:

  • De serie beschrijft het leven van een bijzonder stel: Will, een homoseksuele advocaat, en Grace, een hysterische en hopeloos romantische interieurdesigner. Ze wonen samen in New York (best. city. ever.) en ondanks meerdere relaties lukt het ze niet om uit elkaar te gaan.

  • Will heeft een beste – ook homoseksuele – vriend: Jack. Jack is acteur, zanger, maar bovenal danser. Met zijn overdreven persoonlijkheid is hij een hilarische tegenpool voor zijn best friend Will, die toch best wel serieus is. Jack probeert minimaal vijf keer per seizoen een nieuwe baan, waarbij hij zich vol passie stort op zijn nieuwe roeping. Matroos, zuster, surfer…

  • Grace heeft een assistent die eigenlijk geen werk doet: Karen. Karen is een pill-popping, cocktail-drinking rich women. Ze hoeft niet te werken omdat ze met een 300 kilo wegende man is getrouwd die stinkend rijk is, maar ze vindt het maar al te leuk om Grace dagelijks af te kraken: ‘Honey, what’s that? What’s going on with that blouse? Are you a sailor?’. Karen heeft ook een geweldige undercovernaam, die ze gebruikt als ze ergens is waar ze liever niet herkent wordt: Anastacia Beaverhausen.

  • De serie zit vol met flauwe grapjes. Er wordt gespot met van alles en nog wat, en de ene grap is nog flauwer dan de andere. Heerlijk, want je krijgt er gegarandeerd de slappe lach van.

  • Er komen veel bekende acteurs/zangers voorbij in een gastrolletje. Van Britney tot Cher en Matt Damon tot Ellen Degeneres. Alle reden voor een feestje!

  • Ons favoriete stukje kunnen we wel een miljoen keer bekijken, en dan nog krijgen we de slappe lach. De setting: wanneer Kevin Wolchek, de aardsvijand van Will, ineens op hetzelfde advocatenkantoor komt te werken, doet Will verwoede pogingen om minder homoseksueel over te komen. Dit was namelijk hetgeen waar zijn schoolgenoot hem mee heeft gepest, hij doopte Will Truman om tot Will Woman. In deze scene zit Will in zijn kantoor en doet hij net handlotion op, voordat Kevin binnen komt lopen. Zijn collega heeft meteen door dat er iets aan de hand is, en zegt spottend tegen Will dat hij zich niet hoeft te schamen voor handcrème, dat er vast veel mannen zijn die dat gebruiken. Hierop volgt dit stukje:

 

Wat is jouw favoriete serie, en waarom? Wij zijn benieuwd, laat het achter in een reactie!

Geef een reactie

CommentLuv badge