Verbouwen: een nieuwe badkamer – deel I

Toen ik mijn huis kocht, was ik al niet zo’n fan van de badkamer. Maar goed, ik kocht het huis dan ook als een opknappertje, dus geen vuiltje aan de lucht. Na 4 jaar (sparen) is het eindelijk zo ver, mijn badkamer wordt binnenkort verbouwd!

Half muurtje
Ik heb een schuin muurtje in mijn badkamer, en daaraan hangt mijn toilet. Nu wil het gegeven dat ik lekkage heb gehad vorig jaar, waardoor de bovenkant van het muurtje eraf gesloopt moest worden. Sindsdien heb ik een heel industrieel toilet. Want met de verbouwing al in mijn dromen, heb ik daar geen geld meer aan besteed. Men, wat zal ik blij zijn als ik niet meer tegen een open leiding en een buitenmuur aan zit te kijken!

Droom
De nieuwe indeling had ik al snel helder. Omdat mijn badkamer beneden is en ik geen ander toilet heb, loopt iedereen dwars door mijn badkamer. En dat vind ik alles behalve leuk, prettig of hygiënisch. Dus haal ik het toilet naar voren, door een muurtje te plaatsen. Het bad – waar ik never nooit in lig – gaat er ook uit. In plaats daarvan komt er een inloopdouche. Mooi meubeltje erbij, nieuwe radiator, klaar! Maar dan begint de keuzestress pas: want welke stijl kies je dan?

Keuzes, keuzes, keuzes…
Online had ik al wat zitten bekijken, maar net als dat ik geen kleding online kan kopen: een badkamer uitzoeken vanaf het scherm is enorm lastig. Dus ik was een tijdje terug al naar de badkamerwinkel geweest. Daar schrok ik me rot van
a) alle keuze’s
b) de prijs
Ik had een afspraak met iemand gemaakt en die man liep met mij een rondje. Wat voor toilet ik wilde, vroeg hij. Ik zei: ‘Een hangende.’ Maar dat bedoelde hij niet. Schijnbaar zijn ‘buiktoiletten’ hip. En het maakt makkelijker schoon. Ja, het was wel iets duurder. Eerst heb ik me in laten lichten over wat dat buiktoilet dan wel niet was. Er wordt bedoeld dat de onderkant van je pot dan rond is, en niet met een inham erin. Nou, die voor die keren dat ik op de grond lig om de onderkant van mijn toiletpot te poetsen, kan dat gemak me gestolen worden. En dan kies je dus alleen een f*cking toiletpot, om over de rest nog maar te zwijgen.

Doe het zelven
Omdat ik nogal zuinig ben aangelegd, heb ik uiteindelijk mijn familie om hulp gevraagd. Gelukkig zijn zij super handig, en gaan ze me helpen met de verbouwing. Dit bespaart mij super veel geld (lees: zo maar eens € 10.000). Daar kan ik dan mooi weer wat anders leuks mee gaan doen! En ik weet zeker dat het een prachtige badkamer wordt!

In deel II van “de nieuwe badkamer” neem ik jullie mee naar de badkamerwinkel, om te laten zien wat ik allemaal heb uitgekozen! 

3 Replies to “Verbouwen: een nieuwe badkamer – deel I”

  1. Alvast heel veel succes met de verbouwing van je badkamer en alles wat daarbij komt kijken!

    1. GlittersEnConfetti zegt: Beantwoorden

      Dank je wel Ria!

  2. […] ik in mijn vorige blog al zei, vond ik het super lastig om keuze’s te maken voor de badkamer. Er zijn zo veel […]

Geef een reactie

CommentLuv badge