Verbouwen: een nieuwe badkamer – deel 2

Zoals ik in mijn vorige blog al zei, vond ik het super lastig om keuze’s te maken voor de badkamer. Er zijn zo veel details waarover je een keuze kan maken! In deze blog neem ik jullie mee naar de badkamerwinkel, en laat ik jullie zien wat ik heb gekozen!

Alles in één keer
Ik werd helemaal zenuwachtig van alle keuze’s die je kan maken. En ik wilde voorkomen dat ik dingen zou uitzoeken los van elkaar, en dat het bij het monteren één groot fiasco zou worden. Want hoe weet je nu dat het écht bij elkaar past? Ik besloot mijn ouders in te laden en af te reizen naar een grote sanitairwinkel om daar alles bij elkaar uit te zoeken.

Dit is het geworden!

Ik heb gekozen voor grijs en wit. Dit vind ik een mooie, stijlvolle kleurencombinatie die nog jaren mee kan. Wel heb ik heel lang staan twijfelen of ik een kom zou nemen of een gewone wasbak. Een kom vind ik mooi, maar ik was bang dat het tijdelijk zou zijn en aan de andere kant dacht ik dat zo’n kom misschien wel een hele vieze rand kan krijgen onderaan en dat je dat niet goed schoon kan maken. Uiteindelijk dus toch gekozen voor een klassieke wastafel, wel met een dikke rand. Ik heb gekozen voor ronde vormen, zoals in de kranen die ik heb uitgekozen. Dit is puur omdat ik vierkant gewoon rottig vast vind houden :).

Deze koop heb ik dus in één keer gedaan! Dit helpt ook in de prijs, want als je veel uitgeeft kan je er ook nog een leuk bedrag vanaf krijgen als je wat durft te onderhandelen.

Tegels
De tegels heb ik vervolgens ergens anders uitgekozen. Hier heb ik ook weer gekozen voor dezelfde kleurencombinatie, maar dan met een derde variant in stroken erbij. Omdat mijn toilet vooraan de badkamer wordt gemaakt komt daar een muurtje te staan. In dat muurtje zit een nis, en daar wil ik de stroken achter hebben. Ook de wand waar de douche aan komt, wordt een strokenwand.

Accessoires
Vervolgens heb ik alle accessoires zoals zeeppompjes, een toiletrolhouder en een hoekkorf om douchespullen op te zetten bij Hornbach gekocht. Ook in één keer en allemaal uit dezelfde lijn van Tiger, om er zeker van te zijn dat het allemaal in dezelfde stijl blijft.

Nog op jacht
Nu hoef ik ‘alleen’ nog maar op jacht voor een nieuwe deur, en nog wat dingen die bij de verbouwing nodig zijn. De nieuwe deur moet ik op maat laten maken. Omdat mijn badkamer in een uitbouw zit, is deze slechts 2.10 meter hoog. Een normale deur is al 2.10 meter hoog… Dus mijn deur moet flink kleiner worden. Ik ga hem daarom bestellen bij onze lokale deurenwinkel, die hem op maat kan laten maken. Dat duurt waarschijnlijk 3-5 weken, dus die zal later geplaatst worden. Ik kies een paneeldeur, zodat het qua stijl nog goed bij de rest van het huis past zonder dat het zal misstaan bij de strakkere badkamer.

Ik heb ontzettend veel zin in de verbouwing! Bijna alles staat al klaar in mijn woonkamer, laat het maar beginnen wat mij betreft! Wat vinden jullie van de keuze’s die ik heb gemaakt? Laat het me weten in een reactie!

2 Replies to “Verbouwen: een nieuwe badkamer – deel 2”

  1. Wat ga jij een prachtige badkamer (krijgen???) Mariska. Als tie klaar is kom ik het een keertje in het echchie bewonderen.

    1. Mariska Vermeulen zegt: Beantwoorden

      Dank je wel tante Hannie! Zeker een keer langskomen, lijkt me leuk! X Mariska

Geef een reactie

CommentLuv badge