Van couch potato naar kwart marathon loper

Vorig jaar liep ik (Mariska) voor het eerst in mijn leven een 5K hardloopwedstrijd. En tijdens die run dacht ik van alles, variërend van “dit moet ik vaker doen” tot “hoe ver is het nog” en uiteindelijk “dit doe ik never nooit meer”. Om over de finish te komen en enthousiast tegen m’n hardloopmaatje te zeggen: “wanneer zullen we weer?!”.

De marathon van Rotterdam

Die is dus 8 april. En wij gaan daar aan meedoen. Geen complete marathon natuurlijk, ik hoef nog niet dood. En een halve gaat me ook nog veel te ver. Dus we doen een kwart. Tien komma vijfenvijftig kilometer. En dat rennend. As we speak is dat avontuur nog slechts 10 weken bij ons vandaan. En dat betekent dat wij aan de bak moeten! Ik iets meer dan mijn hardloopmaatje, gezien zij met haar lange stelten de helft van het aantal stappen hoeft te zetten. En ik met mijn korte pootjes ook niet zo van de cardio was voor ik hieraan begon, dat helpt ook niet echt.

Volg me op de voet

Komende weken zal ik jullie meenemen in mijn training. Gezien de meerderheid van jullie op mijn instagrampoll het hilarisch lijkt om mij door het stof te zien gaan. Van het aantal kilometers en mijn torenhoge hartslag tot de momenten dat ik niet meer om kan draaien in bed van de spierpijn.

Ik kan alle support gebruiken, moedig jij me (digitaal) aan?

Liefs Mariska

2 Replies to “Van couch potato naar kwart marathon loper”

  1. Hannie Coops van der Hoeff. zegt: Beantwoorden

    Enthousiasme genoeg nu volhouden. Het komt wel goed met jou.

    1. GlittersEnConfetti zegt: Beantwoorden

      Komt zeker helemaal goed! Aan de wil zal het niet liggen ! X Mariska

Geef een reactie

CommentLuv badge