Stephanie over… sporten tijdens de zwangerschap

In september 2016 begon ik mijn zwangerschap ontzettend fit. Ik had net het 12 weken plan van Fajah Lourens gevolgd  (Killerbody Motivation) en ik zat op het gewicht dat ik wilde. Omdat mijn lichaam zo veranderde, motiveerde dat enorm om te blijven sporten. Soms sportte ik 3x in de week en dat was voor mij een unieke ervaring. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik mede hierdoor zwanger ben geworden, omdat ik zo lekker in mijn vel zat.

Geen puf
Toen werd ik zwanger en vooral moe. Heel moe. Ik werkte, ik at, ik sliep en daar een herhaling van, een paar weken lang. Wat keek ik uit naar die 12-16 weken, waarvan iedereen zegt dat je je dan weer fitter gaat voelen.

Helaas gebeurde er iets heel vervelends in de privé sfeer toen ik net 12 weken zwanger was. Hierdoor zaten wij de eerste week elke dag en daarna om de dag of elke dag in het ziekenhuis. Buiten het feit dat de situatie voor iedereen al verdrietig genoeg was, kreeg ik ook niet de energie waar ik op gehoopt had. Al met al totaal niet noemenswaardig om over te klagen, maar het zorgde er wel voor dat de sportactiviteiten even stil stonden. Aan het einde van mijn tweede trimester heb ik mijn abonnement in de sportschool omgezet naar een rittenkaart.

Als een walrus op de bank
Heel dapper, maar tegen die tijd kwam hier ook niets meer van terecht. De sportschool werd gepauzeerd en aan het einde van de rit was ik 25 kg zwaarder en lag ik als een walrus op de bank gestrekt terwijl iedereen buiten aan het genieten was van het zomerse weer in mei. Dat gaat deze keer anders heb ik me bedacht, aangezien ik nu in september uitgerekend ben (na ALLE zomermaanden)!

Na mijn zwangerschap ben ik weer rustig aan begonnen met kickboksen, wat ik het liefste doe. Hier ben ik mee begonnen nadat ik eerst een paar keer in de sportschool was wezen fitnessen. Ik vond hier een boksmaatje. Waar ik normaal gesproken niet zo’n sociale held ben, klikte dit gelijk. We motiveerden elkaar elke week om te gaan om elkaar vervolgens op de sportschool te vertellen dat we eigenlijk niet zo veel zin hadden.

Zwanger & kickboksen
Op 13 januari jl. ontdekte we dat we in verwachting waren. Hoe ik dat deed met kickboksen? Door blijven gaan en mn buik heel goed beschermen. Tot ik met 8 weken iets voelde knappen bij mn bekken. Hier had ik al last van tijdens mijn vorige zwangerschap dus ik herkende het meteen. Gaat wel over dacht ik nog, hoe naïef. Het ging niet over, maar ik had zoveel plezier! Met 11 weken heb ik het aan mijn boksmaatje verteld, die er vanaf toen ook rekening mee hield. Dit duurde echter niet lang, want de fysio raadde mij toch echt af om hiermee door te gaan.

IMG_20180328_185947_908

Mom in Balance
En wat moet je dan? Ik besloot te informeren bij Mom in Balance en AquaMama. Van die laatste moet ik nog steeds reactie krijgen. In mijn 16e week heb ik een proefles meegedaan bij Mom in Balance. Het regende keihard, ik vond de weg erheen spannend (ik kom oorspronkelijk niet uit Woerden en het was wel 5 min bij mijn huis vandaan, maar ik was er nog nooit geweest) en ik kwam nieuw in een groep. Dat laatste had ik helemaal niet door. Wat zijn die meiden en de trainer tof! De week erop heb ik me ingeschreven en nu ben ik lid.

Onder begeleiding sport ik onwijs veel spieren in mijn lichaam. Er wordt rekening gehouden met mijn bekkenklachten. We zijn allemaal in een verschillende fase van onze zwangerschap en er zijn ook Back in Shapers bij. Dames die zijn bevallen en de kracht al weer hebben om fit te worden! De eerste keer had ik spierpijn, die had ik al even niet meer gevoeld. Heerlijk. Ondanks dat ik nu meerdere keren in de regen heb gesport, vind ik het heerlijk om te doen. Kan je een keer niet, dan meld je je af via een app en dan kan je die les op een andere dag inhalen. Als je je inschrijft krijg je er nog een leuke tas, met leuke inhoud bij! Dat verklap ik natuurlijk niet, mocht je je ook willen inschrijven.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen met sporten tijdens de zwangerschap. Wat hebben jullie gedaan?

Gastblogster

Geef een reactie

CommentLuv badge