Stephanie over… acupunctuur

Even voorstellen
Hoi! Mijn naam is Stephanie en ik ben sinds 2014 woonachtig in Woerden. Een hele fijne stad, maar vooral nu in een hele fijne buurt waar je nog eens kan terugvallen op de buren als dit nodig is. Sinds mei 2017 zijn mijn man Peter en ik ouders van onze dochter Paige. In september verwachten wij er een kleine kruimel bij.

Toen we hadden besloten dat wij graag ouders wilden worden, hadden we een heel plan bedacht. Eerst zouden wij een reis van een maand maken door Amerika en daarna zou ik stoppen met de pil. Mijn lijf kon zo alvast mooi wennen aan het idee dat de pil uit mijn lichaam was. In oktober zouden wij echt “beginnen”. Echter gingen wij een half jaar later trouwen en ik had mijn jurk al, dus het werd iets uitgesteld. Stel dat ik in een keer zwanger zou worden, dan zou ik niet meer in mijn jurk passen.

Niet alles gaat vanzelf
In december gingen we ervoor. En niet eerst op de manier van “we zien wel”, nee ovulatietesten en ovulatieapps waren niet meer dan normaal. Na een paar maanden werd ik onrustig. Ik dronk niet, at gezond, liet al het rode vlees al staan, maar geen zwangerschap. Nota bene op onze trouwdag werd dit weer pijnlijk bevestigd (daardoor overigens wel een nóg leuker feest gehad). Nadat we bij de dokter waren geweest voor een check, hebben we samen besloten dat ik alle vakjes rustig moest afvinken. Wat kon er zijn?

Toen ik in juli nog niet zwanger was en huilend terugkwam van een kinderverjaardag, wist ik dat het anders moest. Een vriendin had acupunctuur aangeraden. Ik heb onze vriendin een berichtje gestuurd voor de gegevens en vervolgens heeft Peter het gesprek door de telefoon gevoerd.

Wat doet acupunctuur? 
In Woerden zit de praktijk Inge Stringa, zij behandelt mensen met allerlei klachten. Van ziektes waar de medische wereld geen oplossing voor weet, blessures, tot dus ook zwangerschapswensen. Na de eerste keer voelde het direct alsof er een last van mijn schouders viel. We hadden een intakegesprek en daarna deed zij een korte behandeling. Tijdens een intakegesprek bespreek je wat je doel is, welke problemen er zijn, wordt je tong gecheckt en gaat ze na welke zones ze moet prikken. Van het prikken voel je niets/nauwelijks iets. Ik ging iedere week.

Ik voelde me steeds lekkerder in m’n vel zitten. Een mooie bonus. Ik dacht ook echt; mocht het niet werken, dan heb ik dit in ieder geval bereikt. Bij de tweede ovulatie was het raak. Toen ik erachter kwam, ben ik nog een keer gegaan met een bos bloemen. Wat was ik blij! Uiteraard heeft zij die keer geprikt buiten de “zwangerschapszone”.

Acupunctuur na de bevalling
Een half jaar na mijn bevalling kreeg ik ontzettend het gevoel dat de hormonen niet uit mijn lichaam wilde. In combinatie met de volle agenda die ik had (want ja, ik was toch al vroeg wakker dus kon gelijk alles), ging dit niet de juiste kant op. Ik heb, misschien wat te laat, weer naar Inge gebeld en na 3 afspraken zat ik wederom weer lekker in mijn vel. Wat een paar naalden wel niet kunnen doen!

Mocht het niet lukken om zwanger te worden, dan kan ik je uit persoonlijke ervaring zeker aanraden om acupunctuur te proberen! Het wordt vaak ook (deels) vergoed door je zorgverzekering.

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge