Slaap en eet ritme baby 4,5 maand

Omdat ik het zelf altijd leuk vind om te lezen wat het dagschema van een baby is deel ik vandaag die van onze zoon met jullie!

Sebas is nu 4,5 maand, en is een flinke jongen (ruim 8 kilo, en hij draagt maatje 74/80). Hij sliep al snel de nachten door, wat natuurlijk een geluk voor ons is! ’s nachts eruit moeten vind ik normaal bij een baby, dus als dat wel nodig was had ik dat met alle liefde gedaan. Dat wij dat niet hoeven is een enorme luxe positie.

In de ochtend wordt Sebas rond 08:00 uur wakker (soms wat eerder, vaker wat later) en dan krijgt hij de eerste fles. Hij krijgt dan 210 ml. Als ik moet werken en mijn vriend is al weg dan kan ik onze kleine slaapkop half slapend naar de oppas brengen, en krijgt hij daar meteen de fles. Dat is dan rond half 8.  Hij krijgt trouwens de voeding uit de Dr Brown’s flessen, deze bevallen erg goed!

Dan aankleden, knuffelen, spelen in de box etc. tot de volgende fles, die hij altijd rond 12:00 uur krijgt. Ook dan krijgt hij 210 ml.

In de middag valt hij vaak wel even in slaap, maar er zijn ook dagen waarop hij vindt dat dat écht niet meer nodig is, en hij dus de hele middag wakker en vrolijk blijft (hoe hij dat doet weet ik ook niet!)

Eind van de middag, rond 17:00 uur krijgt hij de 3e fles. Deze is ook 210 ml. Ongeveer een uurtje voor of na deze fles krijgt hij zijn groente hapje. De groentehapjes maak ik zelf, en hij geniet daar smakelijk van! Hoe ik ze maak en wat hij dan precies krijgt daar zal ik binnenkort een blog over plaatsen.

 

Rond 18:00 uur gaat hij naar zijn bed toe, en om 21:00 uur maken we hem dan wakker voor zijn papfles. Deze is ook 210 ml, met 2 eetlepels rijstebloem. Na de fles slaapt hij meteen weer verder tot de volgende dag.

Hoe oud is jouw kindje? En hoe ziet jullie dagritme eruit? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten bij de comments.

Geef een reactie

CommentLuv badge