Op vakantie met je baby

De eerste keer op vakantie met je baby is een hele onderneming, want wát moet je in hemelsnaam allemaal meenemen? Gelukkig zijn wij al een weekendje weg geweest voordat de “grotere” vakanties eraan komen. Wat is handig en wat niet? Lees hieronder mijn ervaringen.

De eerste vakantie van mijn baby was toen hij 7 weken oud was. We gingen een weekendje weg naar een vakantiepark in Nederland met neven en nichten. Voor het eerst ging er in dit jaarlijkse uitje een baby mee. Omdat ik nogal bang was dat we wat te kort zouden komen is werkelijk álles mee gegaan. Voedingskussen, draagzak, wagenbak, maxi cosi… Alles!

Achteraf gezien hadden we het dat weekendje best wel zonder de draagzak kunnen redden, en de wagenbak kunnen gebruiken. Het voedingskussen was voor 1 weekendje ook wel op te lossen met de kussens van de bedden of de bank. Scheelt toch weer ruimte in de auto ;). Wat ik er erg prettig vond is dat we bewust een huisje met een bad hadden geboekt zodat de kleine bij een van ons in bad mee kon. Douchen kan ook, maar ik vind het bad toch altijd wat handiger.

De reis hier naartoe was voor ons een makkie, het was een uurtje rijden en onze baby slaapt graag in de auto. De weekendjes weg kan ik dus gemakkelijk aan tegenwoordig 🙂

Maar wat als je een week weg gaat?

In het voorjaar gaan we een week weg met mijn schoonfamilie. Erg leuk, maar voor een week heb je toch wel wat meer nodig dan voor een weekend. Het scheelt dat onze zoon dan al wat ouder is (6 maanden), maar dat betekent wel dat er ook speelgoed mee moet, wat nog niet aan de orde was toen hij een paar weken oud was. De reis er naartoe is ook anders, het is namelijk 4 uur rijden. Sowieso mag een baby niet langer dan 2 uur achter elkaar in de maxi cosi, dus we zullen tijdens het reizen moeten stoppen om te zorgen dat onze baby even eruit kan (en waarschijnlijk ook voor de voeding).

En dan gaan we ook nog vliegen dit jaar!

Als Sebas ongeveer 9 maanden is gaan we vliegen naar Kreta. Ik ben nog heel erg aan het twijfelen over wat er dan allemaal mee moet, en welke wagen we daar gaan gebruiken. Ik denk namelijk dat hij dan al in de wageninzet zit, maar een paraplubuggy vind ik nog iets minder comfortabel dus ik denk dat ik die nog niet ga gebruiken dan. Maar hoe zit het dan met de maxi cosi voor de auto/bus ritten daar? En de vlucht zelf? Omdat ik geen idee heb hoe hij dan is qua energie, slaapjes etc. vind ik het lastig om me daar nu al goed op voor te bereiden. Iemand tips? Ik heb ze hard nodig 🙂

Hoe oud was jouw kindje toen je voor het eerst op vakantie ging? En wat nam je allemaal mee? Laat je ervaringen en tips achter bij de comments 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge