Op bezoek bij Mylène

Mylène ken je misschien wel? In 1965 startte dit familiebedrijf met de Mylène olie, en nu hebben ze een complete beauty-, home- en styleproductenlijn. Mylène staat bekend om de homeparty’s, die je wellicht van vroeger kent. Maar het merk is hipper dan ooit en bevat vooral – en dat is het meest belangrijk – veel goede producten! Ik, Mariska, was uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de fabriek en hometown van Mylène: in Heist-op-den-Berg in België. Samen met mijn beste vriendin ging ik erheen. 

Een warm welkom
Na de twee uur in de auto begon de dag uiteraard met een plaspauze. Daarna verkenden we het gebouw. De consulente die ons had uitgenodigd, Jeanette, kwam ons welkom heten. Je mocht bij binnenkomst opgeven welke workshops je wilde doen, en je kon kiezen uit: fabrieksrondleiding, workshop geur & kleur en workshop handverzorging. Wij kozen beiden voor de geur & kleur en handverzorging workshop. Het ontvangst werd gedaan in een grote zaal, waar een presentatie werd gegeven over Mylène, de historie en waar het merk voor staat.

Workshop 1: Geur & kleur
Onze eerste workshop na de presentatie was geur & kleur. Dit was erg leuk om te doen. Er stonden 5 verschillende flesjes op tafel, die genummerd waren. Je moest aan ieder flesje ruiken en opschrijven op het formulier welke geur jij had geroken. Ook kon je bij die geur een kleur washandje kiezen en een tegel. Zo kon je jouw ideale badkamer samenstellen (baal ik even dat ik mijn badkamer pasgeleden verbouwd heb.. :)). Het ruiken was nog wel een uitdaging! Ik dacht zeker bij geur 5 dat ik de zee rook, bleek het “natures garden” te zijn, vol met bosgeuren. Aha. Bijna. De geur die ik had gekozen, nummer 2, was de geur Caribou uit de home-lijn. Een heerlijke geur met vanille, musk en bloemen. Wat vinden jullie van mijn badkamerkeuze’s?

Workshop 2: Handverzorging
Voor onze tweede workshop mochten we plaatsnemen aan tafel, waar handdoekjes lagen en teiltjes met water klaar stonden. We kregen uitleg over de handproducten en gingen zelf ook aan de slag! Eerst mochten we onze handen reinigen met een wasgel, waarmee je zonder zeep je handen kunt wassen. Een soort desinfect, dus. Daarna gingen we met de scrub aan de gang. Die haalt alle dode huidcellen weg. Ik vond mijn huid daarna wel heel erg trekken, en kon niet wachten tot er verzorgingsproducten op gingen. Na het afspoelen van onze handen mochten we de verzorging gaan aanbrengen. Eerst nutrigel op de nagelriemen voor extra verzorging. En mijn nagelriemen kunnen altijd wel wat olie gebruiken, kan ik je vertellen!

Er waren twee soorten verzorging, en nu hadden ze een “handendans” bedacht waarbij je dus op elke hand een andere verzorging kon aanbrengen. Je wreef gewoon met één hand met de handbalm de hand van je buurvrouw in, en daarna met de handcrème de andere hand. Mijn vriendin had het geluk dat zij een speciale pakking kreeg, voor extra droge handen. Ze kreeg de body balm op haar hand, die werd ingepakt met plastic folie en een warme handdoek en mocht even intrekken. Daarna voelden we zeker verschil tussen de “pakking” hand en de andere hand waar de gewone hand crème op zat. Ook de botanic oil stond op tafel om te proberen, ik heb deze nog extra op mijn handen gedaan, maar de olie is een klein wondertje. Het helpt tegen koortslippen en zelfs oorpijn. Wat wil een mens nog meer?

Consulente worden bij Mylène
Natuurlijk kregen we ook uitleg over hoe je consulente kan worden bij Mylène, wat dus ook echt goed te combineren is met een baan, kinderen en je hobby’s. Je kan het bijvoorbeeld één keer in de week doen, en op een dag of avond die jij zelf fijn vindt. Je bent eigen baas, om het zo maar te zeggen. Je krijgt een starterspakket en er is bijna geen investering doordat je meteen met de homeparty’s begint en daarmee al snel je starterspakket hebt terugverdiend. En hoe leuk is het om continu met de lekkere producten bezig te mogen zijn? Als je hier meer over wil weten, kijk dan zeker eens op de site van Mylène.

Het was een super leuke dag! Bedankt Mylène voor de uitnodiging, en ik kan niet wachten op de volgende homeparty om de producten te kunnen bestellen die we vandaag hebben gezien!

One Reply to “Op bezoek bij Mylène”

  1. Wat fijn dat je zo’n leuke dag hebt gehad! Mylène is een topbedrijf!

    Groetjes Quirien.

Geef een reactie

CommentLuv badge