One year ago – Reis Fins Lapland

Het is alweer een jaar geleden dat mijn vriend en ik naar Fins Lapland waren. Nu ik overal de wintersport vakantie’s zie krijg ik meteen een soort van heimwee naar die reis…

Droomvakantie

De reis naar Fins Lapland was echt een ultieme droomreis voor mij. Ik moest mijn vriend er even van overtuigen dat het leuk was om eens wat anders te doen dan de “standaard” vakanties, maar na het zien en lezen van wat meer informatie was ook hij om en hadden we de reis in september al geboekt. Genoeg tijd voor voorbereidingen dus!

We besloten om op 1 plek te blijven tijdens ons verblijf (1 week waren we er) en vanaf daar excursies te gaan doen. We kunnen allebei niet skiën en gezien mijn toch wel een beetje lompe motoriek leek me dat ook geen goed plan. We hebben er toen voor gekozen om er echt een excursiereis van te maken.

Husky-sleetocht, sneeuwscooter safari, sneeuwwandeling (klink suf, maar is echt super gaaf!), bezoek aan een ijsdorp en uiteindelijk hebben we nog aan langlaufen gedaan. Je ziet de mooiste plekken tijdens de excursies. Zo bijzonder om te zien hoe rustig het daar is in zo’n mooie natuur.

De sneeuwwandeling deden we in een groep, wat wel zo fijn is want anders moet je de route op je richtingsgevoel doen, en nu hadden we een gids erbij. Op deze foto zie je mij half wegzakken in de sneeuw, dat was niet de enige keer kan ik je vertellen 😉

Langlaufen deden we op eigen initiatief, wat onwijs bijzonder was. We zijn een paar uur onderweg geweest, en we hebben werkelijk niemand anders gezien of gehoord. Heel uniek, alsof je even alleen op de wereld bent.

De Huskytocht en sneeuwscooter moet je gewoon gedaan hebben als je in Lapland bent. Tijdens de Huskytocht zie je dus dit:

Geen woorden nodig toch?

Maar ook…

Tijdens deze reis was ik stiekem al een paar weken zwanger van Sebas! Alleen onze ouders en broer/zus wisten er nog van. Voor ons was deze reis dubbel speciaal, de laatste met zijn tweetjes.

Helaas hebben we het noorderlicht niet gezien tijdens onze reis. Dat is best een goede reden om nog een keer te gaan vind ik 🙂

Dit jaar jammer genoeg geen winterse reis voor ons, maar wie weet gaan we ooit nog eens met Sebas naar Lapland.

Ga jij dit jaar naar de sneeuw voor een ski of excursie vakantie? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten bij de comments.

2 Replies to “One year ago – Reis Fins Lapland”

  1. Wat gaaf! Ik zou zelf ook nog een keer op een ‘andere vakantie’ willen gaan. Ik ga helaas niet naar de sneeuw, mijn ouders zoeken liever de zon op 😉 Hele leuke foto’s trouwens!

    1. Danielle Vermeulen zegt: Beantwoorden

      De zon is ook erg lekker toch? 🙂 en wie weet ga je ooit nog zelf de sneeuw opzoeken! X Danielle

Geef een reactie

CommentLuv badge