No meat-wraps

Ik – Mariska – probeer als 95% vegetariër (een gokje hoor, kan er wat naast zitten in het BBQ-seizoen ;-)) altijd leuke combinaties uit in de keuken. Ik deel graag dit simpele, maar heerlijke, gerecht met jullie: no-meat wraps! 

Dit heb je nodig (voor 2-3 personen)

  • Een (groot) blik kikkererwten
  • Bietenwraps (deze vind je in het koelvak bij de appie)
  • Mango chutney
  • Sla
  • Avocado
  • Paprika
  • Kruiden naar keuze (ik gebruik zout, peper en specerijenmelange al-andalus)
  • Kokosolie

Zo simpel is het

Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg de kikkererwten (uitgelekt) op de bakpapier op de bakplaat. Leg er wat kokosolie tussen en strooi de kruiden er overheen. Mix het een beetje zodat de kruiden goed tussen de kikkererwten zitten.

Rooster ze in de oven tot ze hard en wat donkerder zijn. Dit duurt, afhankelijk van je oven, zo’n 15-20 minuten.

Laat de kikkererwten afkoelen. Beleg de bietenwraps met wat mango chutney, de sla, reepjes avocado en paprika en de geroosterde kikkererwten.

Dit gerecht neem ik ook graag mee als lunch, de kikkererwten blijven lekker krokant in een bakje en tijdens de lunch is zo’n wrap snel in elkaar gedraaid! Smul ze 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge