Reistips: New York

Wij hebben het geluk dat we al twee keer deze geweldige stad hebben kunnen bezoeken. De eerste keer was in 2012, toen zijn we verliefd geworden op The Big Apple. Alles is zo groot, overweldigend en mooi! Twee jaar later zijn we weer teruggegaan, omdat we er nog geen genoeg van hadden. En als je ons nu de kans zou geven? Wij zitten als eerste in het vliegtuig!

Waarom NYC zo geweldig is
Als je er nog nooit bent geweest, leggen wij het je graag even uit. Het is de droomstad van de wereld, de stad die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben. The city that never sleeps, New York City. Vanaf het moment dat we de skyline van de stad zagen vanuit het vliegtuig waren we verkocht, wij hadden NYC direct in onze harten gesloten! Zo veel series, zo veel films… De oh’s en ah’s gingen van links naar rechts. ‘Ahhhh! Daar liet Big, de rotzak, Carrie voor het altaar staan! Oh en dat is het kantoor van Grace Adler!’.

Must see’s / do’s

Sex and the City bustour
Voor de fans van de tv-serie. Het neemt je in een halve dag mee door heel de stad, naar de belangrijkste locaties en meer! (Tip: Neem de officiële bustour, dan worden er ook kortingen gegeven op de locaties waar je stopt zoals een make-up shop).
Diner in het Marriot Marquis
De bovenste verdieping van het Marriot Marquis Hotel op Times Square, de verdieping die ronddraait! Terwijl je dineert heb je een adembenemend uitzicht over de stad, zeer bijzondere ervaring. (Tip! Boek dit vooraf zodat je zeker bent van een tafel!)
Toegezongen worden bij Ellen’s Stardust Diner
De bediening zingt je toe. Geheel in jaren 50 stijl op Broadway krijg je de heerlijkste hamburgers voorgeschoteld! (Tip: je kan niet reserveren dus zorg dat je de tijd hebt. Het is er druk en je staat een tijd in de rij om een tafel te bemachtigen!).
Horeca meets retail, Eataly!
Tussen de schappen lopen met de heerlijkste delicatessen voor thuis en een meter verderop vers gesneden luxe vleeswaren of pasta kunnen eten: dat vind je bij Eataly! Een echte must-see voor de foodies.
Brooklyn Bridge
De iconische brug tussen Lower Manhattan en Brooklyn. Heerlijk om over te wandelen en te genieten van het uitzicht.
Meer tips

1. De metro is hét vervoersmiddel als je buiten de ring van Times Square (where the magic happens) zit. Een weekpas kost je een kleine $ 30,-. Je kan je daarmee onbeperkt bewegen op alle metrolijnen. Leer de metrokaart uit je hoofd, als je snapt welke kant de lijnen op gaan is het heel makkelijk om even ergens heen te gaan zonder een puzzel te hoeven maken op de kaart.

2. Van plan om veel van de grote bezienswaardigheden te bezoeken? Plan ze slim in en koop een New York Pass voor een aantal dagen. Hiermee krijg je gratis toegang bij meer dan 80 attracties, veel korting én kan je in veel gevallen de lange rijen overslaan.

3. Gewoon oversteken. Wachten op een groen licht is zó Nederlands. Als je geen auto op je af ziet komen, gewoon gaan. Alleen op de grotere kruisingen staan mensen daadwerkelijk even te wachten.

4. Hou er rekening mee dat prijzen excl. tax en tips zijn. In de winkel al je, vreemde en verwarrende, losgeld uittellen om bij de kassa in te leveren is dus geen succes. Dan grijp je toch weer naar een nieuw dollarbriefje, waardoor je alleen maar méér losgeld krijgt.

5. Live like a New Yorker. Sta vroeg op en stap met een beker Starbucks in de metro naar hartje Manhattan! Ga een gesprek aan, want ze vragen gerust naar je levensverhaal of geven je leuke tips voor op je to-do list.

Fall in love, go to New York! Ben jij er al eens geweest, en wat was je favoriete deel of moment? Of staat het nog op je travellist?

Geef een reactie

CommentLuv badge