Musthaves voor in je kraamtijd (en daarna)

Tijdens mijn zwangerschap heb ik elke babywinkel fysiek als online uitgebreid bezocht. Bij een eerste kindje moet werkelijk waar álles aangeschaft worden. Vandaag deel ik je gebruiksvoorwerpen waar ik onwijs blij mee ben dat we ze gekocht hebben. Later zal er nog een artikel komen met miskopen en spullen die ik helemaal niet gemist heb (waarvan ik voor de bevalling echt dacht dat ik ze na de geboorte van onze zoon alsnog meteen zou kopen).

Een comfortabele stoel om voedingen in te geven (liefst met kleedje ;))

Vooral de eerste weken draait bijna alles om voeden. Borstvoeding of fles, maar met name vaak. De eerste week leefde ik van voeding naar voeding kan ik me herinneren. Ik vond de stoel die wij op de babykamer hebben staan echt een uitkomst. Op het bed of op de bank voeden kan ook, maar op een gegeven moment heb je een lamme arm van je baby vasthouden. Helemaal als ‘ie een beetje het formaat van mijn baby heeft. Het kleedje is gewoon lekker voor als het wat kouder is 🙂

Een goed voedingskussen

Je armspieren worden nogal getraind met het dragen van een baby de hele dag, maar voedingen geven zonder goed kussen om te ondersteunen is echt niet fijn. Ik had het voedingskussen van ISI Mini. Super fijn als je het mij vraagt. Sowieso vind ik hem hip om te zien, en hij is lekker compact. Hij is later ook nog te gebruiken als leuk kussen/ knuffel voor je kind. Multifunctioneel dus!

Hydrofiele doeken 

Dát is een uitkomst! Vooral veel van inslaan zou ik zeggen! Ik heb de “normale” maat en de XXL. De normale gebruik je voor bijna alles. Baby afdrogen na het bad, onder het hoofdje in wieg, ledikant en wagen, als spuugdoek etc. Die XXL zijn ook super fijn om te gebruiken als reserve lakentje, en ik zie mezelf hem al meenemen als ik ga picknicken van de zomer met mijn baby, of voor op het strand op vakantie (beetje voorbarig, maar dan ben ik in ieder geval vast voorbereid :))

Stokke Steps kinderstoel

Ik vind het onwijs gezellig dat onze baby vanaf de eerste dag thuis al bij ons aan tafel kan zitten. Een van de dingen die mijn vriend en ik belangrijk vinden in de opvoeding is dat ons kindje leert dat het gezellig is aan tafel en dat we daar met zijn allen zitten tijdens de maaltijden. Met de speciale wipstoel die je op de stoel kan bevestigen kan je baby vanaf de geboorte gebruik maken van de stoel. In het begin viel hij vrijwel altijd in slaap, maar nu (met 4 maanden) brabbelt hij er op los. Onwijs gezellig dus!

Draagzak

Dit was echt dé aankoop van 2016 voor mij. Het dragen van je kindje is zo ontzettend fijn en gemakkelijk! Wij hebben de Tula gekocht, die groeit als het ware mee met je kindje en kan je dus lang plezier van hebben. Benieuwd naar mijn ervaringen? Binnenkort zal hierover nog een artikel online komen.

Niet alle artikelen zijn écht nodig voor een baby, maar ze hebben het mij wel een stukje makkelijker en leuker gemaakt. Wat was voor jou ideaal qua spullen om te hebben? Laat het me weten bij de comments.

 

 

3 Replies to “Musthaves voor in je kraamtijd (en daarna)”

  1. Marjolein van Heiningen zegt: Beantwoorden

    Zooo herkenbaar!! Haha Ik heb van het merk ZaZu een knuffel (hondje die Dex heet) gekocht met geluidjes waaronder de hartslag. Als je kindje huilt gaat deze aan en valt hij zo weer in slaap! (tenzij je kindje natuurlijk honger heeft, pijn of zich ongemakkelijk voelt door bijvoorbeeld natte luier.)

    1. Dat hondje is ook een goede inderdaad! Hebben wij niet, maar zag wel dat hij bij jullie een succes was 🙂

  2. […] schreef ik een artikel over musthaves in je kraamtijd en daarna, en vandaag deel ik de spullen met je die ik niet of nauwelijks gebruikt […]

Geef een reactie

CommentLuv badge