How to: alleen op reis

Als je single bent, kan je best afhankelijk zijn van anderen om op reis te gaan. Als iedereen in een relatie zit, wil je ook niet altijd het derde wiel aan de wagen zijn. Of misschien wil je gewoon zelf de wereld – of jezelf – een keer in je eentje ontdekken. Alleen op reis gaan: hoe pak je dit aan?

Bepaal je doel
Natuurlijk, je kan heel avontuurlijk je koffer inpakken en naar Schiphol vertrekken. Maar het is wel handig als je je vooraf bedenkt wat je wil bereiken op je reis. Wil je een land ontdekken, lekker uitrusten of wil je op spirituele reis? Juist als je alleen op reis gaat, kan je alles doen wat jij wilt! Kies daarom een reis die past bij jou en je reisdromen.

Alleen of begeleid
Er zijn veel reisorganisaties die reizen aanbieden voor singles. Kijk bijvoorbeeld eens bij FOX, Shoestring of Sawadee. Zo ben je verzekerd van een leuke groep reisgenoten, maar kan je toch je eigen ding doen. Dit is ideaal als je voor het eerst alleen op vakantie wil gaan, want dat is toch best spannend! Ik heb dit zelf ook gedaan, via Shoestring naar India. Hier heb ik erg leuke herinneringen aan. Ik raad dit echt aan, want de drempel is een stuk lager om te gaan. Ik vond het in elk geval al spannend genoeg, en als je dan in een groep terecht komt met mensen die dezelfde reislust hebben begin je een stuk relaxter aan je reis.

 

Een goede voorbereiding…
Is het halve werk! Lees je in over het land waar je naartoe wil gaan. Is het bijvoorbeeld veilig om er als vrouw alleen te reizen? Zo was India niet echt vrouwvriendelijk, dus wist ik vooraf dat ik uit moest kijken en dat alleen over straat gaan in bepaalde gebieden niet veilig zou zijn. Als je hier niet goed over inleest loop je onnodige risico’s. Zeker als vrouw zijnde, better safe than sorry! Ook is het goed om te weten hoe je jezelf moet kleden, want je bent natuurlijk te gast in een land en moet vooral niet je navelpiercing op willen dragen aan de lokale bevolking als je lichaam bedekken gewenst is vanuit cultuur of religie.

Schrijf een dagboek
Als je eenmaal op reis bent, is het leuk om elke dag op te schrijven wat je hebt beleefd. Als je alleen op reis gaat, is er later niemand die je helpt met het herinneren van alle leuke dingen die je hebt gezien of meegemaakt. Schrijf het daarom op, zodat je bij thuiskomst je reis nog eens dunnetjes kan beleven en je vrienden en familie kan vertellen over jouw bijzondere reis.

Vraag mensen om een foto te maken
Later, als je door je fotoboek bladert is het niet zo leuk als je alleen maar foto’s hebt van de omgeving en geen één foto waar je zelf op staat. Vraag daarom mensen om een foto van jou te maken bij iets wat kenmerkend is voor het land waar je bent. Vooral andere toeristen willen graag een foto van je maken, als jij ook een foto van hun wilt maken. Iedereen blij en zo heb je ook nog een keer een foto van jezelf tussen al je vakantiekiekjes!

Het allerbelangrijkste: geniet! En wees trots op jezelf want je bent hartstikke stoer om zoiets te ondernemen! Ben jij wel eens alleen op reis geweest, of ben je dit van plan? Laat een reactie achter!

2 Replies to “How to: alleen op reis”

  1. Hey Mariska,

    Leuk stuk! Bedankt!

    Groet Robin

    1. Dank je, Robin!
      En mocht je (alleen) op vakantie gaan dit jaar: heel veel plezier!

Geef een reactie

CommentLuv badge