G&C on tour: Midas Woerden

Vandaag gingen ik (Mariska) en Stephanie on tour om de broodjes bij Midas in Woerden te proeven. En ik kan je alvast verklappen: een aanrader!

Woerden is zó leuk!
Dat roept Stephanie overigens al jaren. Ze probeert mij zover te krijgen dat ik er heen emigreer (oké, verhuis). Zo ook met deze poging om mij weer eens het leuke centrum van de stad in te lokken. Voor als je nog nooit in Woerden geweest bent: er is eigenlijk altijd wel iets leuks. Zo was er gisteren net een handletter-iets geweest waardoor veel van de winkelruiten versierd waren met mooie teksten. Ook bij Midas was er een schildering gemaakt.

Lunchen in de zon
Midas is hartstikke leuk ingericht. De bediening loopt er stoer bij, en ook de stenen muur met de zwarte details zoals de lampen en stoelen geeft een relaxed en hip gevoel mee. Er hangen zelfs lampen gemaakt van raspen! Met het mooie weer van vandaag besloten wij natuurlijk buiten op het terras neer te strijken, net als de rest van de gasten. De lunchkaart is zeer uitgebreid, van salades en koude broodjes tot warme broodjes. Ook hebben ze op zondag brunch, en ik zag zelfs freakshakes op de kaart! Voor ieder wat wils, dus. Ik koos voor “The Vegetarian” met mozzarella, sla, gebakken ei, tortilla chips, salsasaus en jalapenos. Ze hadden er best “The Spicy Vegetarian” van mogen maken, super lekker maar wel pittig!

Stephanie nam de “Healthy Grilled Cheese” met buffelmozzarella, spinazie, pesto, avocado, cherrytomaatjes, provencaalse kruiden en balsamicodressing. Als echte Woerdense komt ze daar wel eens vaker, maar er werd uitgeroepen “Heerlijk! Deze neem ik de volgende keer weer!” Missie geslaagd, Midas!

Verfrissend sapje
Terwijl we nog zaten te genieten van de zon, namen we de “Lente juice”. Sinaasappelsap, appelsap en munt. Hartstikke lekker verfrissend! Het werd geserveerd in een leuke jar. De sap had voor ons iets kouder gemogen, maar de smaak was goed. Sowieso werd alles leuk geserveerd, mijn broodje kwam op een mooie dikke plank met een leren handvat.

Ook de bediening was enorm vriendelijk (direct vragen of je een citroentje in je Spa rood wilt: pluspunten!), en over alle details is nagedacht. Er was een kinderspeelhoekje en het toilet had 2 spiegels op verschillende hoogtes waardoor zowel lange als kleine mensen (hoi!) zichzelf goed kunnen zien. Wij raden het zeker aan voor een lekkere lunch!

Geef een reactie

CommentLuv badge