Dingen die ik deed toen ik zwanger was – maar nu nooit meer zou doen

Nog regelmatig word ik er aan herinnerd hoe ik was tijdens mijn zwangerschap – bedankt, vrienden en familie ;-). Omdat ik er gelukkig achteraf ook hard om kan lachen laat ik jullie graag meegenieten.

Ik heb gehuild bij de bakker omdat ik een kaasbroodje kreeg in plaats van een kaascroissant (ja echt…)

De tranen sprongen in mijn ogen toen ik zag dat het een kaasbroodje was in plaats van een kaascroissant (want: groot verschil!) Huilend heb ik de bakker verteld dat dit echt niet was wat ik besteld had, en terwijl de dame van de bakker volhield dat ik dat toch echt zelf had gevraagd probeerde mijn vriend ondertussen zijn broodje aan mij door te schuiven zodat ik zou stoppen met huilen. Midden in een overvolle bakkerswinkel. Tsja…

In een opwelling bedenken dat ik toch een andere kinderwagen wilde en die ook meteen bestellen.

We hebben veel spullen voor de baby van mijn schoonzusje en zwager gekregen, super lief natuurlijk. Maar vol van hormonen heb ik de kinderwagen van hun gepast in mijn auto, wat niet zo gemakkelijk ging. Direct heb ik toen mijn droomwagen online besteld. Vriendlief was werken dus die moest via de app zijn mening geven, en zonder te weten of die wagen wel gemakkelijk zou passen (thank god was dit wel het geval achteraf) had ik hem al in mijn digitale winkelmandje zitten. Dit alles was niet zo erg geweest totdat je bedenkt dat ik voor het eind van mijn zwangerschap ook nog maar een andere auto had gekocht want 4 deuren is toch wel handiger dan 2 deuren met zo’n baby die ook in en uit de auto moet. Dus lieve mensen, ben je zwanger en wil je en béétje op je centjes letten? Laat iemand je pinpas afpakken en ver, ver weg stoppen 🙂

 

Mango’s gegeten voor een heel weeshuis

Gelukkig zijn zwangerschapscravings mij redelijk bespaard gebleven, maar mango’s waren toch wel ineens mijn favoriet. In Augustus ging ik met zwangerschapsverlof en de laatste 6 weken van mijn zwangerschap ben ik elke dinsdag op mijn fietsje naar de markt gegaan om een kistje mango’s te kopen en de andere halve marktkraam van die beste meneer. Die 7 mango’s (of 9 waren het er op het eind, ik denk dat de marktman mij ook aardig vond) at ik in mijn eentje gemakkelijk op, en in het weekend keek ik al weer uit naar de dinsdag om mij en de baby weer te voorzien van een nieuwe lading mango’s. Zelfs op de dag dat de weeën begonnen waren (toen nog niet zo heftig natuurlijk) ben ik nog even langs de markt gegaan. Het was tenslotte dinsdag 😉 Helaas is de fruit verslaafde in mij weer weg, en moet ik fruit echt kopen en eet ik het weer op het moment dat het moet omdat ik het anders weg kan gooien.

Gelukkig ben ik nu weer redelijk in normale toestand en alhoewel ze zeggen 9 maanden op, 9 maanden af moet ik zeggen dat ik daar weinig last meer van heb (of het is zo erg dat ik het zelf niet zie, maar daar gaan we voor het gemak maar niet van uit).

Ben jij ook veranderd op sommige vlakken tijdens de zwangerschap? Laat het me weten bij de comments!

3 Replies to “Dingen die ik deed toen ik zwanger was – maar nu nooit meer zou doen”

  1. Ik heb me rot gelachen om het kaasbroodje 😉 Heerlijk! Ik was tijdens mijn zwangerschappen vooral nog assertiever dan ik al ben. Bij het minste of geringste moest ik weer ergens wat van zeggen, want die opmerking of ‘slechte’ service kon eeecht totaal niet door de beugel 😉 Verder had ik niet echt cravings. Wel had ik een keer ineens zoveel zin in een Mcflurry M&M’s (terwijl ik al jaren geen mcflurry meer op had) dat ik René naar de Mac gestuurd heb. Hij wilde uiteraard niet helemaal naar Geldermalsen in de avond rijden. Maar doordat ik er zo om aan het huilen en drammen was, is ie maar vertrokken, ha ha! Wat erg!

    1. Haha, geweldig! blijft toch bijzonder hè, al die hormonen 😉

  2. […] colada Deze romige cocktail is voor alle mangolovers – zoals Daniëlle tijdens haar zwangerschap. Een zomers feestje in je […]

Geef een reactie

CommentLuv badge