De commode van Sebas

Als er iets een lastige puzzel is, dan is het wel het indelen van de commode. Tijdens mijn zwangerschap heb ik het “ding” (want een dingetje dat was het uiteindelijk wel) wel 10 keer opnieuw ingedeeld. Nu heb ik inmiddels een indeling die fijn werkt, en ik laat het jullie graag zien!

Onze commode bestaat uit een rekje aan de muur, de “bovenkant” van de commode, een lade en 2 deurtjes.

Op de plank heb ik alle verzorgingsartikelen staan. Sebas heeft een makkelijke huid dus ik heb zelden créme of iets nodig, maar het staat binnen handbereik wat heel fijn werkt. Daarnaast was er nog wat plek vrij dus hebben we daar onder andere de spaarpotjes van hem staan, en wat boekjes om uit voor te lezen.

Naast het verschoningskussen staat een mand met luiers, desinfecterende handgel, billendoekjes en luierzakjes. Naast de commode staat een emmer voor de luiers. Wij hebben niet voor een speciale luieremmer gekozen maar voor een “normale”. Wij doen de luiers in luierzakjes en legen de emmer vaak.

In de bovenste lade liggen de rompertjes en sokken. Ik vind het fijner om die in de commode te hebben dan in de kast gezien er nog wel eens een sok in een volle luier beland of een romper vies wordt. In diezelfde lade liggen ook de zetpillen, thermometer, nagelknipper, kruik etc. Ik heb verdelers van de Ikea erin liggen zodat niet alles door elkaar ligt.

Achter de kastdeurtjes zijn er 2 lagen door de plank die erin zit. Op de plank liggen de hoezen van het verschoningskussen, hydrofiele doeken, washandjes, en een mandje waarin de spuugdoekjes en slabbetjes liggen.

Op de laag eronder hebben we wat voorraad staan. Billendoekjes, luierzakjes, luiers, badschuim etc. Je kunt er niet heel gemakkelijk bij, maar mocht het nodig zijn om het snel aan te vullen kun je er prima bij.

Heb jij handige tips voor de commode? Ik lees ze graag in de comments!

 

Geef een reactie

CommentLuv badge