Bibliotheek en baby

Mijn zoon heeft sinds een paar weken een abonnement op de bibliotheek. Zo vroeg al? Ja! En ik vind het super leuk. Vandaag vertel ik je mijn ervaringen.

Mijn vriend was met onze zoon bij het consultatiebureau geweest (de schat, het liefst plannen we het op zijn vrije dag 🙂 ) en daar is vaak iemand aanwezig van buitenaf om te vertellen over een dienst/bedrijf wat misschien interessant is voor jou en je kindje. Deze keer was het een dame van de bibliotheek. Wij werden geattendeerd op de bibliotheek bij ons in de stad, en dat dat ook voor de allerkleinste al super leuk en leerzaam is.

Tot 18 jaar is een abonnement gratis bij ons in de bibliotheek, en toen ik hoorde dat je bij aanmelding een koffertje met gratis knisperboekje kreeg was ik genoeg getriggerd om een kijkje te gaan nemen (best wel gierig, ik weet het 😉 ). Eerlijk gezegd dacht ik dat ik nog niet direct boekjes mee zou nemen om te lenen, want mijn zoontje is pas een paar maanden en hij toont nog niet zoveel interesse als ik hem voorlees uit onze Jip en Janneke collectie.

 

Eenmaal daar was ik blij verrast! Zelfs voor de allerkleinsten hebben ze een hoekje met boeken. Knisperboekjes, boekjes die mee kunnen in het water en voorleesboeken met grote afbeeldingen. De knisperboekjes worden gewassen als ze daar terug komen. Wel zo fris, gezien kindjes alles ontdekken met hun mond. Ik nam een zacht boekje van Puk van de Petteflet mee, een boekje voor in bad en een voorleesboek over de hond (vooral omdat de hond in het boek veel op onze Bentley lijkt en ik graag wil dat mijn kindje de hond net zo leuk gaat vinden als ik!).

De boekjes mogen we 8 weken lenen, en daarna nog gratis verlengen. Tijd zat om ze te lezen dus!

Heeft jouw kind ook een abonnement bij de bibliotheek? Of kopen jullie alle boeken? Laat het me weten bij de comments.

 

4 Replies to “Bibliotheek en baby”

 1. Ik heb toevallig de bibliotheek in Woerden benaderd afgelopen week hoe dat zit straks als de kleine er is. Leuk uitstapje!

  1. Danielle Vermeulen zegt: Beantwoorden

   Wat leuk! Ik ben er erg enthousiast over 🙂 X Danielle

 2. De oma van de jongens werkt bij de bibliotheek, dus wij worden regelmatig erop geattendeerd wat voor leuke activiteiten er zijn in de bieb. Helaas hebben we het heel druk gehad de laatste tijd en komen we er maar niet aan toe.
  Aan leesplezier gelukkig geen gebrek met een overvloed aan boekjes thuis. En onzen eigen biebjuf komt ook regelmatig langs om een boekje voor te lezen. Altijd leuk

  1. Danielle Vermeulen zegt: Beantwoorden

   Wat leuk dat je biebjuf langskomt, dat moet vast gezellig zijn! Hier zijn inderdaad ook regelmatig voorleesmiddagen etc, maar daar ben ik ook nog niet geweest X Danielle

Geef een reactie

CommentLuv badge