Beauty ritual

Oh my lord. Ik (Mariska) word dit jaar dertig. 3-0. Dit dreigende zwaard van Damocles hangt me boven het hoofd en daarom heb ik mijn beauty ritual afgelopen jaar flink bijgeschaafd. Om (verergering van) rimpels te voorkomen. 

’s Ochtends
Ik reinig mijn gezicht met een cream cleanser. Dit doe ik in combinatie met een gezichtsborstel, ik heb vorig jaar een elektronische gekocht waarmee ik ontzettend blij ben. Deze heeft een roterend borsteltje, waardoor je huid super schoon aanvoelt en je ook gelijk een lichte gezichtsmassage krijgt. De aanschaf is wat aan de dure kant, maar aan de andere kant zal botox duurder zijn ;-).
Na deze reiniging gebruik ik een hydraterende face wash om eventuele crème resten te verwijderen.

Om mijn huid gedurende de dag te beschermen breng ik daarna een serum aan, gevolgd door een dagcrème. Omdat ik snel last van wallen heb, heb ik nog een eye rescue crème die ik eens in de zoveel tijd nog in de strijd tegen de ouderdom gooi.

Qua make-up gebruik ik niet veel, alleen een streep oogpotlood onder mijn oog en mascara. Ready to go!

’s Avonds
Dit is het lastigste deel, want ik heb ’s avonds nooit zin om mijn gezicht helemaal te gaan reinigen. Maar, wie mooi wil zijn moet pijn leiden – lees: later naar bed gaan. Dus verwijder ik eerst mijn oogmake-up met een olie en water fase oogmake-up remover. Daarna volgt het hele riedeltje van de ochtend weer, alleen dan afgesloten met een nachtcrème.

Ik wou serieus dat ik eerder hiermee was begonnen, want mijn huid is bij lange na nog niet zo verzorgd als ik zou willen. Maar, beter laat dan nooit. Toch? Wat is jouw beauty ritueel? 

2 Replies to “Beauty ritual”

  1. Ik begon op mijn 17de met het kopen van allerlei verschillende producten. Heb bijna echt alle merken gehad (muv die hele dure merken zoals La Mer). Ben inmiddels 36 en hieronder kun je lezen wat ik uiteindelijk gebruik en wat de succesformule is. ‘S ochtends reinig ik mijn gezicht met de sinds kort ontdekte Garnier SkinActive Mizellen Wasgel en de daarbij behorende reiniging mizellenwater! Echt geweldige producten! Het reinigt perfect! (Ik word er niet door gesponsord hoor ). Vervolgens breng ik mijn oog-en dagcrème aan. Beiden van het Duitse merk Lavera. Hier in Duitsland hebben ze sowieso meer keus in organic verzorgingsproducten! Fijne producten! ‘S avonds precies hetzelfde, alleen gebruik ik ipv de Lavera crème dan de nivea avondcrème met Q10. Supercomibinatie! Dit doe ik al 2 maanden zo en mijn huid is er beter uit gaan zien! Ik was een type die altijd heel veel geld uitgaf aan verzorgingsproducten, maar ben er achter gekomen dat het vette onzin is! Mijn huid zag er ‘even’ goed uit maar daarna begon de ellende gewoon weer. Ik zweer trouwens ook bij de peeling wasgel voor je gezicht en decolleté van Lidl! Die gebruik ik zo’n 3x pw onder de douche. Oprah had ooit een show geweid aan beauty rituals. De conclusie na de show was toen ook: dure producten zijn onzin! Er hoeft alleen vit E in te zitten en dat zou voldoende moeten zijn!
    Essma onlangs geplaatst…Mijn foto van de week #13

    1. GlittersEnConfetti zegt: Beantwoorden

      Hoi Essma, wat een goede tips zeg! Ik gebruik een serum en dag-/nachtcrème van Lancome. Vond ik wel enorm duur bij aanschaf, maar ik ben er wel erg blij mee. Vind het fijne producten! Ik ben wel benieuwd geworden naar die peeling, die ga ik eens opzoeken! X Mariska

Geef een reactie

CommentLuv badge