Babyshower organiseren: how to!

Wil jij een lieve mommy to be verrassen met een babyshower, maar heb je nog geen idee hoe je het aan wil pakken óf wil je gewoon nog wat extra ideeën opdoen? Ik (Mariska) heb er het afgelopen jaar twee mogen organiseren, waarvan de eerste voor miss Confetti Daniëlle. Lees mee hoe ik dit heb gedaan en wat we hebben gedaan die dag!

Set the date
Het leukst is natuurlijk als je het als een verrassing organiseert. Vraag aan de toekomstige papa wie er allemaal uitgenodigd moeten worden volgens hem, en prik een datum waarop ze zonder problemen het huis uit komt. Zo had ik één keer de Mom To Be (MTB) gevraagd om mee te gaan lunchen, en de tweede keer dacht de MTB dat ze naar een verjaardag ging van een vriendin – die het helemaal niet vierde maar ook op haar babyshower was. Het gebruik van een externe locatie (jouw eigen huis of van iemand die er ook bij is), is ideaal omdat je alles vooraf rustig kan versieren en aankleden.

Hapjes & het cadeau
Des te meer mensen er komen, des te makkelijker het budget wordt. Beide keren hebben wij zelf hapjes gemaakt, waardoor de kosten daarvoor niet extreem hoog zijn, maar je wel lekkere hapjes kan maken. Hieronder zie je wat ideeën. Als je weet wat het geslacht wordt dan kan je natuurlijk helemaal los in die kleur, maar anders kan je beide kleuren ook leuk combineren. Het zijn allemaal simpele hapjes, mocht je toch twijfelen of een receptje willen: laat het weten in een reactie! De taart heb ik ook zelf gemaakt!

Je kan natuurlijk aan iedereen vragen of ze zelf een cadeautje mee willen nemen. Alleen na het hoeveelste pakje, knuffeltje of slabbetje vindt de MTB het nog leuk? Daarom hebben wij er voor gekozen om één groot cadeau te doen. Zo hebben wij een zitje voor de fiets gegeven en een draagzak. Een cadeau waar de MTB écht wat aan heeft en zelf nog wilde/moest kopen. Qua budget zaten wij zo rond de € 15 euro per persoon, wat in meeste gevallen schappelijk zal zijn. Als je nog geld overhoudt van het budget kan je nog kleine goodiebags maken.

Spelletjes
Een delicaat punt binnen de babyshower, want de ene MTB vindt het geweldig en voor de ander hoeft die onzin niet. Probeer iets te kiezen wat past bij de MTB, want jij kan het wel leuk vinden om luiers te vullen met babyvoeding en het eruit te scheppen om te proeven, maar als je MTB ervan over haar nek gaat dan kan je het beter een keer voor jezelf organiseren. Welke spelletjes hebben wij gedaan:

  • Raad de babyfoto. Iedereen nam van zichzelf een recente en een babyfoto mee. De MTB mocht gaan raden wie wie was. Erg leuk om alle schattige babyfoto’s te zien!
  • Ik denk dat jij… Invulformuliertjes maken, wij hadden ze in de vorm van een rompertje gemaakt, waarop iedereen invult wat zij denken over de baby. Wanneer wordt de baby geboren, hoe zwaar, hoe lang, eventueel de naam, hoeveel broertjes/zusjes zullen er nog volgen. Dit kan de MTB later ook leuk in een plakboek bewaren.
  • Namen-combi. Hoeveel namen kan je verzinnen met de letters uit de namen van de mama & papa? Leuk voor de creativiteit, en je krijgt de meest hilarische namen.
  • Raad de prijs. Je koopt allemaal babyspullen (van sudo-créme tot aan een oorthermometer) en geeft iedereen een papier met allemaal prijzen. De quizmaster houdt elke keer een item omhoog en iedereen vult dat item in bij een prijs die op het papier staat. Aan het eind noemt de quizmaster de juiste items bij de prijzen, voor degene die wint is er een prijsje en de MTB mag natuurlijk de babyspullen houden.
  • Geblinddoekt luiers omdoen. Wie krijgt er het snelst een luier om bij een pop, terwijl ze geblinddoekt is? Uiteraard maak je het soms wat lastiger door de pop op zijn kop te leggen of een kwartslag te draaien.

Ik hoop dat je met deze ideeën zelf een geweldige babyshower gaat organiseren! Heb je zelf nog leuke tips? Laat ze achter in een reactie!

Geef een reactie

CommentLuv badge